slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Vaddisznópörkölt

Hozzávalók: 

1,5 kg vaddisznóhús
10 dkg füstölt szalonna
1/2 evőkanál olaj
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
2 babérlevél
3 dl vörösbor

bors

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, megtört fokhagymát, babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a pirospaprikát, sót, borsot, a vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznóhúst. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje, és fedő alatt puhára főzzük, ha a leve elpárolog, vizzel pótoljuk.