slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Szilvásgombóc

Hozzávalók: 

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
1 tojás
3 dkg zsír
1 kg szílva
15 dkg zsemlemorzsa
cukor

fahéj

Elkészítés:

Héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjük áttőrjük. Miután kihült összegyúrjuk a liszttel, búzadarával és tojással, enyhén megsózzuk. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 8 cm kockárra felvágjuk. Minden kocka közepébe egy szilvát teszünk, amelynek magját kiszedjük és a mag helyébe fahéjat, cukrot teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben főzzük, amíg feljön a víz tetejére és még egyet forr. Leszürjük, leölítjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.