slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Rizses csirke

Hozzávalók: 

1 db csirke
30 dkg vegyes leveszöldség
1 kiscsomó zöldpetrezselyem
1/2 kg kifejtett zöldborsó
25 dkg rizs
8 dkg zsír
3 dkg vaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkét darabokra vágjuk, hozzávesszük a máját, zuzáját. A zöldséget felkockázzuk. A csirkét feltesszük főni annyi vizzel, hogy ellepje. A rizst forró zsírban megfuttatjuk és hozzáadjuk a félig megfőtt csirkéhez. Meghintjük vagdalt zöldpetrezselyemmel, hozzákeverjük a zöldborsót, és közép meleg sütőben, 20-25 percig lefedve puhára pároljuk. Óvatosan pecsenyevillával kavargatjuk. Tálaláskor olvasztott vajjal meglocsoljuk, és zöldpetrezselyemmel megszórjuk.