slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Citromos sültcsirke

Hozzávalók: 

2 db. 60-70 dkg csirke
4 dl tejföl
1 citrom
8 dkg vaj

bors

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk. A citromot megmossuk, megszárítjuk, felkarikázzuk, a magvait eltávolítjuk. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, 1 dl tejfölt öntünk az aljára, rátesszük az egyik feldarabolt csirkét, megsózzuk, enyhén borsozzuk, a citromszeletek felét rátesszük, leöntjük 1 dl tejföllel. Ráhelyezzük a másik csirkét, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a maradék citromkarikákat, a maradék tejfölt és a maradék vajat. Lefedve mérsékelt forró sütőben lassan puhára pároljuk. Tálalásnál citromszeletekkel díszítjük, petrezselymes rízst vagy rizi-bizit adhatunk hozzá.