slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Sertéssült aszalt szilvával töltve

Hozzávalók: 

1,2 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
2 dl vörösbor
40 dkg magozott aszalt szilva
2 evőkanál zsír
10 zsályalevél
2-3 szár rozmaring levele
6 jonathán vagy más piros alma

6 személyre

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A karajt a közepén hosszában hosszú éles késsel felszúrjuk, hogy a vágás x alakot formázzon. Ha nem elég hosszú a késünk, akkor a hús másik oldalát is szúrjuk fel. Ezután beletömködjük a vörösborral meglocsolt aszalt szilvát, majd az egész húst jól bedörzsöljük sóval, borssal. Az egészet megkenjük zsírral és tűzálló tálba tesszük. A hús tetejére rátesszük a rozmaringot és a zsályát, aláöntjük az aszalt szilvából maradt vörösbort, és lefedve 30 percet sütjük, majd az edény tetejét levesszük, és a húst meglocsoljuk a szaftjával. Mellé helyezzük az almákat, és 10 percenként bőségesen meglocsoljuk, fedő nélkül sütjük még 45 percet. Ha kivettük 5 perc pihentetés után szeletelhetjük. Köménymagos, fele fehér, fele lila káposztasalátával tálalhatjuk