slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Serpenyős sertésborda

Hozzávalók: 

4 szelet hosszú sertéskaraj
5 dkg zsír
1 hagyma
3 zöldpaprika
3 paradicsom
2 dkg liszt
pirospaprika

Elkészítés:

A karaj kiálló gerinccsontjait bárddal levágjuk, besózzuk, kissé kiverjük, lisztbe mártjuk és forró zsírban halványra sütjük mindkét oldalát és kiszedjük egy tányérba. A zsírban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, parikával megszórjuk, rátesszük a felszeletelt paradicsomokat. Kevés vizet öntünk alá. Ebbe a lébe visszarakjuk a szeleteket és fedő alatt pároljuk. Közben hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát és ezzel együtt a húst teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor, ha a leve leapadt, öntünk még vizet alá, hogy legyen leve. Hagymás tört krumplival tálalhatjuk