slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tészták

½ kg burgonya
8 dkg zsír
1 fej hagyma
50 dkg liszt
1 tojás
só...

Elkészítés:

Jó kemény, kockára vágott tésztát készítünk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A zsíron a kockára vágott hagymát üvegesre...

50 dkg liszt
1 tojás
80 dkg káposzta
8 dkg zsír vagy olaj
1 dkg cukor...

Elkészítés:

Jó kemény, kockára vágott tésztát készítünk. A káposztát megreszeljük, megsózzuk és 20 percig sóban állni hagyjuk. A zsírt megolvasztjuk, megpirítjuk benne a...

50 dkg liszt
1 tojás
5 dkg zsír
20 dkg juhtúró
kevés zöldkapor
1...

Elkészítés:

A vékonyra kinyújtott tésztát ½ cm metéltre vágjuk. Ha kifőztük, meleg zsírba tesszük, elkeverjük az elmorzsolt juhtúróval. Azonnal forrón tálaljuk,...

50 dkg liszt
2 tojás
6 dkg zsír
30 dkg szilvalekvár
10 dkg zsemlemorzsa...

Elkészítés:

A lisztből és tojásból vékony tésztát nyújtunk, és mindjárt félbehajtjuk. A tészta egyik felére a szilvalekvárból kanál és kiskés segítségével mogyorónyi...

40 dkg liszt
1 tojás
4 dkg zsír
10 dkg dió vagy mák
10 dkg porcukor vagy...

Elkészítés:

A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, amit ízlés szerint vékonyabbra vagy vastagabbra nyújtunk. Vékony metéltnek, vagy gyufaszál vastagságú tésztának vágjuk...

15 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
1 dl szódavíz
2 csapott teáskanál cukor...

Elkészítés:

A tojást a cukorral, sóval tejjel és a liszttel mély tálban jól elekverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot és jól kikeverjük. A tészta tejszín sűrűségű legyen....

50 dkg liszt
1 tojás
8 dkg dió
8 dkg cukor
20 dkg lekvár
5 dkg...

Elkészítés:

A vékonyra gyúrt tésztát csíkokra vágjuk, kifőzzük és meleg zsírra szedjük. Egy bezsírozott tűzálló edénybe a tésztát váltogatva rétegezzük, cukros dióval és...

50 dkg liszt
1 tojás
5 dkg zsír
10 dkg sajt
1 dl tejföl

A gyúrt tésztát vékony metéltre vágjuk. Kifőzés után meleg zsírra szedjük. Forrón tálra rakjuk, tejföllel meglocsoljuk, és az asztalnál szórjuk rá a reszelt sajtot.

60 dkg liszt
1-2 tojás
2 dl tejföl
1 dl tej
1 közepes hagyma
...

Elkészítés:

A tojást tejjel jól elekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy közepesen lágy legyen. A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk....

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
1 evőkanál búzadara
1 tojás
3 dkg zsír...

Elkészítés:

Héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjük áttőrjük. Miután kihült összegyúrjuk a liszttel, búzadarával és tojással, enyhén megsózzuk. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 8...