slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Saláták

A karikára vágott főtt burgonyát megsózzuk és 2,5 dl higított majonézmártással soronként...

Két fej salátát alaposan megmosunk, félbe, vagy négybe vágva tálra helyezzük és ízlés szerint...

A fejes fehér káposztát meggyaluljuk, vagy nagyon vékonyra vágjuk, besózzuk, egy óra múlva...

Középnagyságú uborkák két végét levágjuk, kissé megszurkáljuk, vagy behasítjuk, üvegbe helyezzük...

A megtisztított paprikát karákákra vágjuk, gyengéden megsózzuk. Kb. 1 óra múlva, só nélküli salátalevet öntünk rá és 1 óráig benntartjuk. Az erős paprikát elöbb leforrázzuk.

A paradicsomokat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, csinosan tálra helyezzük és vizzel...

Nagy szemű babot sós vizben megfőzünk, kevés vizzel higított salátaléval leöntjük, karikára...

Kb. 1,5 kg uborkát meghámozunk, felszeleteljük, gyengén besózzuk, hogy minél kevesebb levet veszítsen, ½ órát sóban tartjuk, levét kinyomkodjuk, tálra helyezve sótlan salátalevet öntünk rá...

Fiatal zöldbabot megtisztítunk és egészben hagyva annyi sós vizben főzzük nagyon puhára, hogy éppen ellepje. Levében hűtjük ki és az ecetes levet is abból készítjük. Apróra vágott hagymával...