slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Mártások

4 dkg zsír
5 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk, és zsemleszínű mártásba tesszük, felengedjük, megsózzuk és jó felfőzzük, mint a többi mártást. Tálalás...

4 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 dkg cukor
ecet

Elkészítés:

A lisztet olajban barnára pirítjuk, közben hozzáadjuk a cukrot és a szeletekre vágott hagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma pirulni kezd. Vízzel vagy...

5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
3 dl tej

Elkészítés:

A vajat megforrósítjuk, de nem sütjük, mert ez az ízét megváltoztatja, hozzáadjuk a lisztet és csak addig forrósítjuk, amíg egészen elfehéredik. Most a forró...

4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 fej hagyma
kis csomó zöldkapor
2 dkg cukor...

Elkészítés:

Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kapor felét. Vizzel vagy csontlével felengedjük, 15 percig főzzük,...

80 dkg friss paradicsom
4 dkg zsír
5 dkg liszt
3-4 dkg cukor
1 hagyma...

Elkészítés:

A paradicsomot a hagymával, zellerlevéllel addig főzzük, amíg a paradicsom pépszerű lesz. Szitán áttörjük. Közben a zsírból és lisztből zsemleszínű rántást...

Egy tojásságájából, 1 dl olajból készült majonézt 1,5 dl fehér borral, ½ dl tejföllel...

5 evőkanál reszelt torma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
1 dl tej
só...

Elkészítés:

A reszelt tormát lábasba téve pár percig kevergetjük, hogy az erejéből veszítsen, Tejfölös habarást öntünk rá, tejjel húslevessel higítva, hogy kb. 5-6 dl...

1 fej hagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 cikk zeller
kevés...

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk és a babérlevéllel ½ liter vízben olyan puhára főzzük, hogy áttörhető legyen. Zsírból, lisztből világosbarna...