slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Levesek

50 dkg borjúcomb
1 vörös hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
őrölt bors...

Elkészítés:

A borjúhúst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd félretesszük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott...

½ kg burgonya
1 fej hagyma
zöldpetrezselyem
zellerlevél
1 dl tejföl...

Elkészítés:

A meghámozott bugonyát kockára vágjuk. Zsírból és lisztből világos színű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kevés paprikát, sót....

40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya...

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk...

50 dkg marhahús (lábszár, lapocka)
1 nagyobb fehérrépa, zöldjével
2 nagyobb...

Elkészítés:

Apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk. Közben rádobjuk a borsot és a köménymagot, azokat is átpirítjuk. Félrehúzzuk és rátesszük a pirospaprikát,...

15 dkg lebbencs tészta
30 dkg krumpli
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej...

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, kisütjük. A zsírjában világos barna színűre pirítjuk, a nagyobb darabokra összetört lebbencstésztát, a hagymát vele együtt...

25 dkg lencse
25 dkg füstölt hús
2 db közepes vöröshagyma
2 db sárgarépa...

Elkészítése:

A lencsét átválogatjuk, többször váltott vízzel megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk. A füstölt húst feltesszük főni, fűszerezzük. Amikor a hús félig megfőtt...

½ kg marhahús
20 dkg marhacsont
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg...

Elkészítés:

A húst és a csontot alapos lemosás után fazékba tesszük és 2 liter hideg vízzel feltesszük főni. Amikor felforrt, rögtön szűrőkanállal szedjük le a habját, majd mérsékelt tűzön...

1/2 kg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 evőkanál liszt
kevés...

Elkészítés:

A paradicsomot alaposan megmossuk. Forró vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, majd kockára vágjuk. A vizet felforraljuk, beletesszük a paradicsomot, az...

20 dkg száraz tarkabab
2 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 vöröshagyma
3...

Elkészítés:

A babot még előző este áztassuk be langyos vízbe. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk hosszúkás hasábokra.

Tegyük a füstölt sonkát egy nagy fazék...

30 dkg csirke- vagy kacsaaprólék
20 dkg vegyeszöldség
10 dkg zöldborsó (konzerv is...

Elkészítés:

Az aprólékot jól megmossuk, feldaraboljuk és feltesszük főni. A zöldséget apró kockákra vágjuk, a gombát szeletekre, a hagymát apróra és az olajon lepirítjuk,...