slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Különleges ételek

½ kg bárányhús
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma...

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. Egy nehéz aljzatú lábasban vagy tűzhelyen használható tagine-ban az olajat felmelegítjük, és...

25 dkg marhahús
25 dkg burgonya
20 dkg cékla
20 dkg friss fejes káposzta...

Elkészítés:

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a...

1 nagy csirke (1,5 kg körüli) darabolva
6 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt sárgabarack...

Elkészítés:

A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy vaslábasban kevés olajat hevítünk és a fűszereket, úgymint római kömény, kurkuma, fahéj, gyömbér kevergetve...

80 dkg sertésmáj
15 dkg liszt
1 dl tej

bors
pirospaprika
...

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt májat 1/2 órára tejbe áztatjuk, majd vízzel leöblítjük, papírtörlőn leszárítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a lisztet, a...

50 dkg padlizsán
50 dkg burgonya
50 dkg paradicsom
2 nagy fej hagyma
2...

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje. A burgonyát héjában...

2 kg-os kacsa
1 liter víz
2 evőkanál malátacukor
2-3 magtalan narancs
2...

Elkészítés:

A kacsát megmossuk és megszárítjuk. Fölhúzzuk egy nyársra, hogy könnyebb legyen kezelni. A mosogató fölé tartjuk és lobogó vizzel leforázzuk. Fölakasztjuk...

4-5 paradicsom
3-6 paprika
2 kisebb hagyma
1 kisebb cukkini (30 dkg)
1...

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát. Beletesszük a felkarikázott paprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd...

A marokkói tajine (ejtd: tazsin avagy tadzsin) szó egyszerre jelenti magát a kúpos cserépedényt és a benne készülő ételt. A marokkói tajine-ételek készítése általában azzal kezdődik, hogy a húst...