slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Köretek

60 dkg burgonya
3 dl tej
2 dkg vaj vagy zsír

4 személyre

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, burgonyatörőn átnyomjuk. Még melegen a forró zsírhoz öntjük és egy 3 literes fazékban, megsószva, 2-3 részben hozzáöntjük a...

Egy személyre 15-20 dkg borgonya, 1 dkg zsír, hagyma. A héjában főtt burgonyát vékony szeletekre...

1 kg burgonya
20 dkg zsír vagy olaj

4 személyre

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát hosszában négybe, vagy több darabra vágjuk, tiszta ruhára rakva szárazra törröljük és tepsibe téve, zsírban, jó forró sütőben pirosra...

Egy személyre 5-6 dkg makaróni, ½ dkg zsír. A makarónit forró, sós vizben darabokra tördelve 10-...

Egy személyre 6-8 dkg száraztészta, ½ -1 dkg zsír. A száraztésztát 10-15 percig puhára főzzük,...

60 dkg liszt
1-2 tojás
3 dkg zsír

Elkészítés:

A tojást 1 dl vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy sem túlságosan lágy, sem túlságosan kemény ne legyen a tészta. Ha jó könnyű...

Egy személyre 3-4 dkg rizs, ½ dkg zsír. A rizst gondosan kiválogatjuk, megmossuk, leszürjük,...

Egy személyre 10-15 dkg burgonya. A kockára vagy negyedekre vágott burgonyát forró, sós vizben...

A burgonyákat meghámozzuk, és felébe vágjuk. Vékonyan megkenjük hideg zsírral és sütőben pirosra...

15 dkg rizshez, kb. ½ kg cukorborsót, 3 dkg zsírban megpárolunk, és a rizzsel összekeverjük.