slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Sertés

70 dkg kicsontozott sertésborda
15 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
2 tojás...

Elkészítés:

A bordát megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, felszeljük félujjnyi vastag szeletekre. A szeleteket kiverjük, mindkét oldalát besózzuk. Egy óra...

4 szelet hosszú sertéskaraj
5 dkg zsír
1 hagyma
3 zöldpaprika
3...

Elkészítés:

A karaj kiálló gerinccsontjait bárddal levágjuk, besózzuk, kissé kiverjük, lisztbe mártjuk és forró zsírban halványra sütjük mindkét oldalát és kiszedjük egy...

60 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 nagyobb fej hagyma
pirosparika
olaj
só...

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát apróra kockázzuk, forró olajon üvegesre pároljuk. A lábast a tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával,...

1,2 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
2 dl vörösbor
40 dkg magozott aszalt szilva...

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A karajt a közepén hosszában hosszú éles késsel felszúrjuk, hogy a vágás x alakot formázzon. Ha nem elég hosszú a késünk,...

40-50 dkg sertésszelet
10 dkg zsír
4 dkg liszt
80 dkg zöldborsó (kifejtett)...

Elkészítés:

A sertésszeleteket kiverjük, besózzuk és lisztbe mártva, forró zsíron mindkét oldalán átsütjük. A visszamaradt zsírjából, kevés víz hozzáadásával pecsenyelevet...