slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Főzelékek

1 kg burgonya
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 dl tejföl
1 babérlevél
ecet...

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és ½ cm karikákra vágjuk. Annyi forró vizbe tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,...

½ kg gomba
5 dkg zsír
1 dl tejföl
1 hagyma
pirosparik

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva a zsírban gyengén megpirítjuk, pirosparikával megszórjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk,...

6 személyre

70 dkg sertéshús
30 dkg zöldpaprika
25 dkg padlizsán
50 dkg...

Elkészítés:

A hagymát karikára vágjuk, a vajon halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a zöldségeket felkarikázzuk és a hagymás vajon összevegyítve, nagyon...

40 dkg lencse
3 dkg zsír
5 dkg liszt
kis fej hagyma
1 babérlevél
...

Elkészítés:

A megtisztított lencsét többször megmossuk, és hideg vízben főni tesszük. Ha puhára főt zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,...

4 db. padlizsán
8 dkg zsír
30 dkg borjúhús
hagyma
2 tojás
1 dl...

A darált borjúhúst a hagymás zsírban puhára pároljuk, többször megkeverjük. A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és ½ cm széles karikákra vágjuk, gyengéden megsózzuk. A padlizsán karikákat 6...

25 dkg fehér- vagy tarkabab
2 dkg zsír
4 dkg liszt
½ fej hagyma
1 gerezd...

Elkészítés:

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben feltesszük főni. A zsírból, lisztből szemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott...

30 dkg felesborsó
2 dkg zsír
4 dkg liszt
bors

Elkészítés:

A borsót este beáztatjuk és másnap hideg vízzel főni tesszük. A beáztatott borsó egy óra alatt puhára fő. Addig főzzük, amig a szemek teljesen szétfőnek, akkor...

1,5 kg tök
4 dkg zsír
4 dkg liszt
½ fej hagyma
2 dl joghurt
2 dl...

Elkészítés:

A tőköt meggyaluljuk és gyengén besózzuk. Világos rántást készítünk kevés hagymával, pirospaprikával. A levétől kicsavart tököt beletesszük, gyengén ecetezzük...

1 kg zöldbab
4 dkg zsír
4 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
zöldpetrezselyem...

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vagdaljuk, 1 liter forró vizbe főzni tesszük. A lisztből, zsírból rózsaszínű rántást készítünk és ezzel a puhára főtt babot...