Elkészítés:
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma (őzgerinc) aljába, öntjük fél cm vastagon. A juhtúrót...
8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg...
Elkészítés:
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma (őzgerinc) aljába, öntjük fél cm vastagon. A juhtúrót...
2 db borjúnyelv
2 evőkanál borecet
1 kiskanál fekete bors
1 kiskanál koriander...
Elkészítés:
A borjúnyelveket leforrázzuk, vastag bőrét lehúzzuk. Két liter vízbe beletesszük a fűszereket, a borecetet, a cukrot, sót, a fölszeletelt vöröshagymát,...
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
diónagyságú vaj
4 tojás
só
2 dkg...
Elkészítés
A 25 dkg főtt, áttört burgonyát, 30 dkg lisztet, diónagyságú vajat 3 tojás sárgáját, pici sót kevés tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt vagy tejet...
2 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg dióbél
2 paradicsom
5...
Előkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 centire felvágjuk; az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük; a fokhagymát a...
8 szelet sonka
15 dkg franciasaláta
1 kis fej hagyma
8 személyre
Elkészítés:
A hagymát apróra vágva belekeverjük a franciasalátába. A sonkaszeleteket megtöltjük salátával, majd felgöngyöljük. A töltött sonkaszeleteket salátával bélelt...
4 db nagyobb, kemény paradicsom
15 dkg juhtúró
10 dkg reszelt füstölt sajt
1...
Elkészítés:
A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, az összevágott kapribogyót, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A paradicsomokat...
2 pár debreceni kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 dl majonéz...
Elkészítés:
A szardellapasztát a majonézhez keverjük, és kevés mustárral ízesítjük. A kolbászt hideg vízbe téve addig főzzük, míg gyöngyözni nem kezd a víz. Közben a...
4 db alma
20 dkg konzerv vagdalt hús
1 dl tejföl
1 kiskanál mustár
...
Elkészítés:
A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, meghámozzuk, és a magházukat...
40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
1 evőkanál...
Elkészítés:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört főtt tojást, a mustárt, és sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a...
1 tojás
3 dkg liszt
kevés tej
1/2 dl szódavíz
maradék csirke (borjú,...
Elkészítés:
A palacsintatésztát a felvert tojással, kevés sóval, kevés tejjel, szódavízzel simára keverjük, kevés olajon kisütjük. A maradék pörköltet apróra vágjuk,...