slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Előételek

8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg...

Elkészítés:

A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma (őzgerinc) aljába, öntjük fél cm vastagon. A juhtúrót...

2 db borjúnyelv
2 evőkanál borecet
1 kiskanál fekete bors
1 kiskanál koriander...

Elkészítés:

A borjúnyelveket leforrázzuk, vastag bőrét lehúzzuk. Két liter vízbe beletesszük a fűszereket, a borecetet, a cukrot, sót, a fölszeletelt vöröshagymát,...

25 dkg burgonya
30 dkg liszt
diónagyságú vaj
4 tojás

2 dkg...

Elkészítés

A 25 dkg főtt, áttört burgonyát, 30 dkg lisztet, diónagyságú vajat 3 tojás sárgáját, pici sót kevés tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt vagy tejet...

2 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg dióbél
2 paradicsom
5...

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 centire felvágjuk; az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük; a fokhagymát a...

8 szelet sonka
15 dkg franciasaláta
1 kis fej hagyma

8 személyre

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva belekeverjük a franciasalátába. A sonkaszeleteket megtöltjük salátával, majd felgöngyöljük. A töltött sonkaszeleteket salátával bélelt...

4 db nagyobb, kemény paradicsom
15 dkg juhtúró
10 dkg reszelt füstölt sajt
1...

Elkészítés:

A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, az összevágott kapribogyót, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A paradicsomokat...

2 pár debreceni kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 dl majonéz...

Elkészítés:

A szardellapasztát a majonézhez keverjük, és kevés mustárral ízesítjük. A kolbászt hideg vízbe téve addig főzzük, míg gyöngyözni nem kezd a víz. Közben a...

4 db alma
20 dkg konzerv vagdalt hús
1 dl tejföl
1 kiskanál mustár
...

Elkészítés:

A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, meghámozzuk, és a magházukat...

40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
1 evőkanál...

Elkészítés:

A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört főtt tojást, a mustárt, és sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a...

1 tojás
3 dkg liszt
kevés tej
1/2 dl szódavíz
maradék csirke (borjú,...

Elkészítés:

A palacsintatésztát a felvert tojással, kevés sóval, kevés tejjel, szódavízzel simára keverjük, kevés olajon kisütjük. A maradék pörköltet apróra vágjuk,...