slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tűzdelt szarvasgerinc

Hozzávalók: 

1,5 kg szarvasgerinc
1 csomag vadfűszer
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg vaj
2 dl fehérbor

Elkészítés:

A szarvashúst jól megtisztítjuk, vadfűszer-keverékből készített páccal becácoljuk, és 3-4 napig fóliában, hűtőben a pácban tartjuk. A füstölt szalonnát hosszú csikokra vágjuk, a húst sűrün megtűzdeljük. Megsózzuk, sütőedénybe tesszük, és forró olvasztott vajjal leöntjük. Fedő alatt pároljuk, időnként megforgatjuk. Ha már puhulni kezd, aláöntjük a fehérbort, és sütőben fedő nélkül, levével gyakran öntözgetve, szép pirosra sütjük. Az elkészült pecsenyét felszeleteljük, mártását ráöntve, áfonyával tálaljuk.