slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tűzdelt őzgerinc

Hozzávalók: 

1 kg őzgerinc
10 dkg füstölt szalonna
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 dl tejföl
1 fej hagyma
½ citrom
2 evőkanál olaj
mustár
vaj

bors

Elkészítés:

Az őzgerincet hártyájától megtisztítjuk, gondosan többször megmossuk, sűrün megtűzdeljük füstölt szalonnacsikokkal, megsózzuk, megszórjuk törött borssal. Megkenjük vajjal, és a megtűzdelt felével felhevített olajra tesszük. Betakarjuk a maradék szalonnával, mellétesszük a karikára vágott zöldséget, hagymát, és sütőben pároljuk. Mikor már puhulni kezd, megforgatjuk, leöntjük tejföllel, hozzáfacsarjuk a citrom levét és gyakran öntözgetve puhára pároljuk. A húst felszeleteljuk, levét áttörjük, mustárral, esetleg még citrommal és pici cukorral ízesítjük, felforraljuk, és a húsra öntjük. Vörös áfonyával tálalhatjuk.