slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Szarvaspörkölt

Hozzávalók: 

2 kg szarvashús
10 szem borókabogyó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsír
2 dl vörösbor
1 zöldpaprika
2 paradicsom
2 babérlebél
1 mokkáskanál kömény
1 mokkáskanál kakukkfű
1 evőkanál mustár

bors

Elkészítés:

A húst hártyájától megtisztítjuk, jól megmossuk, felkockázzuk. A zsíron a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, rászorjuk, a köményt, borsot, megtört borókabogyót és kicsit tovább pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk paprikával, megkeverjük. Rátesszük a húst, kevergetve megpirítjuk, ráöntjük a bort és felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket, zöldpaprikát, paradicsomot, babérlevelet, majd fedő alatt pároljuk. Amikor félig megpuhult, megsózzuk, beletesszük a mustárt, megtört fokhagymát, ha levét elfőtte pótoljuk, utánsózzuk. Tovább pároljuk, amig teljesen megpuhul.