slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tűzdelt nyulgerinc sütve

Hozzávalók: 

1 nyúlgerinc
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
1 dl paradicsompüré
2 dl tejföl
20 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1 kis fej hagyma
3 dkg liszt

Elkészítés:

A hártyától megtisztított húst szalonnával megtűzdeljük és besózva 1 óráig állni hagyjuk. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húst, mellérakjuk a karikára vágott zöldségeket és hagymát, ráöntjük a paradicsomlevet és lefedve pároljuk a szükséges víz hozzáadásával. Ha már puhulni kezd, ráöntjük a tejfölt és sütőbe téve, gyakori locsolással, egész puhára sütjük. A pecsenyét felszeleteljük és a mártáshoz, ha szükséges még vizet öntünk, felforraljuk és átszürve a húsra öntjük.