slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók: 

1 tojás
3 dkg liszt
kevés tej
1/2 dl szódavíz
maradék csirke (borjú, vagy sertéspörkölt)
1 dl tejföl
csipetnyi pirospaprika
mogyorónyi vaj
1 tojássárgája

Elkészítés:

A palacsintatésztát a felvert tojással, kevés sóval, kevés tejjel, szódavízzel simára keverjük, kevés olajon kisütjük. A maradék pörköltet apróra vágjuk, evőkanálnyi tejföllel és kávéskanálnyi liszttel összekeverve a négy palacsinta lapra helyezzük, a lap széleit - először a két oldalt a húsgombócra hajtva - rágöngyöljük, hogy batyuszerű alakot kapjunk. A négy batyut előzőleg kivajazott tűzálló edénybe helyezzük és a maradék tejfölben a tojássárgájával, csipetnyi pirospaprikával simára keverjük, és a batyukra öntjük. Forró sütőben átsütjük. Tejfeles szósszal leöntve, forrón tálaljuk.