slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tojásleves

Hozzávalók: 

6 db tojás
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 kis fej hagyma
1/2 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál őrölt kömény
pici ecet

Elkészítés:

A forró olajra rádobjuk a lisztet és rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hülni, majd megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön simára keverjük. Felöntjük a maradék vízzel, beletesszük a megpucolt hagymát egészben, felforraljuk. Lassú tűznél főzzük. Közben beletesszük az őrölt köményt, sót, majd 2 tojást belecsurgatunk és összekeverjük. Utána óvatosan a maradék 4 tojást is beletesszük, és keverés nélkül hagyjuk 5 percig főni, hogy szépen egyben maradjanak. A tojáslevest pici ecettel ízesítjük, de tehetünk bele babérlevelet is. Pirított zsemlekockát kínáljunk mellé.