slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Tárkonyos sertésleves

Hozzávalók: 

40 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
2 db fehérrépa
3 db sárgarépa
15 dkg gomba
6 dl húslé
6 dl víz
20 dkg zöldborsó
1 kávéskanál tárkony
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt

bors

Elkészítés:

A sertéscombot kockákra, a hagymát finomra vágjuk. Egy nagy lábosban olajat forrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és pirítani kezdjük. A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát egyforma méretű darabokra vágjuk. Mikor a hús megpirult, felöntjük húslével és vízzel. Ezután hozzáadjuk a répákat és főzni kezdjük, majd mikor megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, majd ízesítjük tárkonnyal és készre főzzük. Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt a liszttel, ízesítjük sóval és borssal, majd szűrőn keresztül, folytonos kevergetés mellett a leveshez adjuk. Tálaláskor a levesbe csepegtessük frissen facsart citromlét.