slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Szárnyasaprólék-leves

Hozzávalók: 

30 dkg csirke- vagy kacsaaprólék
20 dkg vegyeszöldség
10 dkg zöldborsó (konzerv is jó)
5 dkg gomba
1 fej hagyma
zöldpetrezselyem
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
4 dkg liszt

őrölt bors

Elkészítés:

Az aprólékot jól megmossuk, feldaraboljuk és feltesszük főni. A zöldséget apró kockákra vágjuk, a gombát szeletekre, a hagymát apróra és az olajon lepirítjuk, tetejét meghintjük a liszttel és finomra vágott petrezselyemzölddel, és ízesítjük. Mikor a hús puhára főtt, a zöldséget vele felöntjük és még pár percig együtt főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a tojássárgáját a tejföllel a levesetálban elkeverjük, és a levest ráöntjük. Vajgaluskával tálalhatjuk.