slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Marhahúsleves

Hozzávalók: 

½ kg marhahús
20 dkg marhacsont
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
8 dkg hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg karalábé
1 zöldpaprika
1 friss paradicsom
2 gr egész bors

4 személyre

Elkészítés:

A húst és a csontot alapos lemosás után fazékba tesszük és 2 liter hideg vízzel feltesszük főni. Amikor felforrt, rögtön szűrőkanállal szedjük le a habját, majd mérsékelt tűzön szép lassan tovább főzzűk. Amikor félig megfőtt sózzuk, majd hozzáadjuk a hosszában elvágott zöldségeket, paprikát, paradicsomot, a hagymát egészben. (A marhahúst több mint 3 órát kell főzni.) Amikor a hús teljesen megpuhult, huzzuk le a tűzről és 5 percig hagyjuk állni, hogy letisztuljon. A leves negyedrészét leszürjük és belefőzzük a levesbe való tésztát.

A húst kiszedjük, szeletekre vágjuk, forró tálra helyezzük és a zöldségekkel együtt forró levessel meglocsoljuk. Burgonya körettel tálalhatjuk és tetszét szerinti mártást adhatunk hozzá.