slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Gulyásleves

Hozzávalók: 

50 dkg marhahús (lábszár, lapocka)
1 nagyobb fehérrépa, zöldjével
2 nagyobb sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 közepes krumpli
3 evőkanál olaj

6 szem bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál köménymag
csipetke

4 főre

Elkészítés:

Apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk. Közben rádobjuk a borsot és a köménymagot, azokat is átpirítjuk. Félrehúzzuk és rátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, majd a kockára vágott húst is beletesszük. Óvatosan keverjük, hogy a hús kissé kifehéredjen. Felöntjük vízzel, és forrás után lassú tűzön fözzük. Ha a hús félpuhára főtt, megsózzuk, és beletesszük a vékonyabb hasábra vágott zöldséget a zöldjével együtt. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen (kb. másfél liter). Amikor szinte puha a hús, beletesszük a kockára vágott krumlit, majd néhány perc múlva a csipetkét. Erőspaprikát külön adhatunk hozzá, ízlés szerint.