slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Borjúbecsinált leves

Hozzávalók: 

50 dkg borjúcomb
1 vörös hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
őrölt bors
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 tojássárgája
½ citrom
2 evőkanál olaj

4 személyre

Elkészítés:

A borjúhúst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd félretesszük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, sárgarépát, fehérrépát. Az egészet elkeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a hús szépen megpuhul. Behabarjuk tejszínes rántással. A tűzről levéve fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverjük a tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.