slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Ratatouille (francia lecsó)

Hozzávalók: 

4-5 paradicsom
3-6 paprika
2 kisebb hagyma
1 kisebb cukkini (30 dkg)
1 kisebb padlizsán (30 dkg)

bors
2 evőkanál petrezselyemzöld (aprítva)
1 evőkanál kakukkfű (aprítva)
2 kis fokhagyma
3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát. Beletesszük a felkarikázott paprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd addig pároljuk, amig kissé elpárolog a leve. Ezután beletesszük a kisebb karikára vágott cukkinit és néhány perc után a szintén felkarikázott padlizsánt. Újabb néhány perc után beletesszük a petrezselyemzöldet és a kakukkfűvet.