slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Lyoni sertésmáj

Hozzávalók: 

80 dkg sertésmáj
15 dkg liszt
1 dl tej

bors
pirospaprika
3 fej vöröshagyma
olaj

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt májat 1/2 órára tejbe áztatjuk, majd vízzel leöblítjük, papírtörlőn leszárítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a lisztet, a pirospaprikával összekeverjük, és bele forgatjuk a májat. Forró olajban hirtelen megsütjük. A megtisztított vöröshagymát felszeleteljük 6-7 mm vastag karikára, megsózzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és bő forró olajban, megsütjük. Sült burgonyával tálaljuk.

Készíthetjük úgy is, hogy a májat először meglocsoljuk citromlével, bekenjük mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk és a leírt módon, elkészítjük. Mindkét esetben használhatjuk a sót, nem fog megkeményedni a máj.