slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Csirketajine

Hozzávalók: 

1 nagy csirke (1,5 kg körüli) darabolva
6 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt sárgabarack
3 fej hagyma
2 saláta cukkini
6 pácolt citrom csíkokra vágva
4 cm gyömbér lereszelve
1 mokkáskanál római kömény (összezúzva)
1 mokkáskanál kurkuma
1 rúd fahéj vagy néhány csipet őrölt fahéj
2-3 dl fehérbor
friss koriander vagy petrezselyem

frissen őrölt bors
olívaolaj

Elkészítés:

A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy vaslábasban kevés olajat hevítünk és a fűszereket, úgymint római kömény, kurkuma, fahéj, gyömbér kevergetve megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát, később a fokhagymát, és a csirkedarabokat is. A húst minden oldalán jól megpirítjuk. Felöntjük a fehér borral, felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgabarackot és a pácolt citrom héját, valamint a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és az ételt lefedjük. Kis lángon főzzük legalább 45 percig. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk és a hús már omlik, akkor a húst ki kell venni és úgy kell tovább forralni.

Kuszkusszal tálalhatjuk és megszórhatjuk apróra vágott friss korianderrel.