slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Borcsleves (orosz)

Hozzávalók: 

25 dkg marhahús
25 dkg burgonya
20 dkg cékla
20 dkg friss fejes káposzta
15 dkg fehérrépa
5 dkg zsír
5 dkg paradicsom
5 dkg vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
4 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1/2 dl ecet
1 babérlevél
bors

Elkészítés:

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután kb. 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljuk. A főtthúst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.