slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Báránytajine

Hozzávalók: 

½ kg bárányhús
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál kurkuma por
1/2 aprított paradicsom konzerv (20 dkg)
3 dl bárány vagy csirkeleves
5 dkg aszalt barack
1 maréknyi koriander levél (aprított)

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. Egy nehéz aljzatú lábasban vagy tűzhelyen használható tagine-ban az olajat felmelegítjük, és benne a húsdarabokat megbarnítjuk. A húst kiszedjük egy tányérra, majd a hagymát puhára pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, s egy percig tovább sütjük, közben kevergetjük.

Felöntjük a levessel és paradicsommal, visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, alacsony hőfokon 1 órán át rotyogtatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott barackot. További fél órán át főzzük, ha a hús öreg, akkor még egy félórán át főzzük. Ha szükséges, a mártáshoz adhatunk kevés vizet, de a mártás maradjon sűrű.