slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Paprikás csirke ínyenc módra

Hozzávalók: 

50 dkg csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 tv paprika
1 teáskanál pirospaprika
2 dl víz
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

bors
majoránna
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk és borsozzuk. Levesszük a lángról, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vizzel és elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, beletesszük az előkészített húst, átforgatjuk, és kicsit megpirítjuk. Ráöntjük a durván összevágott paprikát, paradicsomot, majd beleszórjuk a majoránnát és a megtört fokhagymát. Öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük a húst. A lisztet összekeverjük a tejföllel, beleöntjük, és alaposan felforraljuk.