slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Marharagu chilis meggyel

Hozzávalók: 

70 dkg párolni való marhahús
25 dkg vöröshagyma
1-2 piros chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
1 üveg meggybefőtt (560 ml)
1,5 dl húsleves (kockából is jó)
4 evőkanál olivaolaj
½ teáskanál frissen őrölt bors
½ teáskanál szegfűbors
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál pirospaprika

4 személyre

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk. A fűszereket összekeverjük és beleforgatjuk a húst. A vöröshagymát közepesen nagy kockákra vágjuk. A chilit hosszában felvágjuk, megtisztítjuk a magjától, és finomra daraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk. A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.

Lábasban 3 evőkanál olajat felforrósítunk, a húst adagonként 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük. A vöröshagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk a chilivel együtt, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott foghagymát, megkeverjük. Felöntjük a meggylével és a levessel. Hozzáadjuk a húst, és lefedve, kis lángon majdnem készre pároljuk (kb 1,5 óra). A meggyet még 10-15 percig pároljuk vele. Sóval és borssal ízesítjük. Nokedlit, tésztát vagy rizst tálalhatunk hozzá.