slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Hideg sonkás sajttekercs

Hozzávalók: 

40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
1 evőkanál mustár

őrölt bors
15 dkg gépsonka (vagy főtt, füstölt hús)
1 csokor petrezselyem

20 szelethez

Elkészítés:

A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört főtt tojást, a mustárt, és sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan kiemeljük és sodrófával vékony lappá nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3 órára, majd fölszeletelve tesszük tálra.