slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Hideg húsos töltött alma

Hozzávalók: 

4 db alma
20 dkg konzerv vagdalt hús
1 dl tejföl
1 kiskanál mustár
csipetnyi só
csipetnyi őrölt bors
1 evőkanál citromlé
kevés petrezselyemzöld

4 személyre

Elkészítés:

A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, meghámozzuk, és a magházukat kivájjuk. Annyi citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, félig megfőzzük. (Kb. 3-4 perc.) A megfőtt almákat lecsöpögtetjük, és egy tálra állítjuk az üregükkel fölfelé. A vagdalt húsos krémet a magház helyére halmozzuk és legalább fél napra behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve kínáljuk.