slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal

Hozzávalók: 

2 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg dióbél
2 paradicsom
5 bazsalikomlevél
20 dkg juhtúró
10 dkg natúr krémsajt
4 evőkanál tejszín

4-6 személyre

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 centire felvágjuk; az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük; a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk; majd a sütőben kb. 30 percig sütjük; ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártva meghámozzuk; a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk; a dióbelet szárazon megpirítjuk és durvára daraboljuk.

A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, és finomra vágjuk. Egy tálban a sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk; hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, s ha szükséges, még megsózzuk. Kenyérre kenve tálalhatjuk.