slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Rántott ponty majonézes burgonyával

Hozzávalók: 

8 egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet

őrölt fekete bors
10 dkg finomliszt
3 tojás
8 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
1 kg burgonya
3 dl majonéz
3 dl tejföl
1/2 evőkanál mustár
1 mokkáskanál porcukor
citromlé
1 kis vöröshagyma
1 csokor petrezselyem

4 személyre

Elkészítés:

A halat megmossuk, a szeleteket besózzuk, esetleg borsozzuk, és félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk.

A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral, a porcukorral és kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell, megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a petrezselymmel együtt finomra aprítjuk. Mindezeket a mártásba keverjük, ha kell, utánaízesítjük, és letakarva hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A halszeleteket a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró bő olajban 6-8 perc alatt megsütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Melegen vagy hidegen, a burgonyasalátával tálaljuk.