slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Harcsapörkölt túróscsuszával

Hozzávalók: 

1 kg filézett harcsahús
2 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
1 közepes paprika
2 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
½ kg csuszatészta
2 dl tejföl (ízlés szerint)

Elkészítés:

A harcsafilét 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, melynek leszedtük a héját. Tovább pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 3-4 evőkanálnyi hideg vízzel. Zsírjára sütjük, majd beletesszük a halat, és kissé átforgatjuk, sózzuk és fedő nélkül, rázogatva közepes tűzön 20-25 percig főzzük. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és 8-10 perc alatt kifőzzük. A megfőtt tésztára rátesszük a túrót és összekeverjük. Tálalásnál a tányérra először túróscsuszát, felülre a harcsapörköltet tesszük.