slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Halászlé

Hozzávalók: 

1,5 kg ponty
4-5 db törpeharcsa
belsőség (aki szereti)
4 fej vöröshagyma
1 nagyobb zöldpaprika
1 paradicsom
2 nagyobb burgonya

pirospaprika (édes és erős)

Elkészítés:

A pontyot megtisztítás után felszeljük. 4 szép szeletet hideg helyre félreteszünk besózva. A többi részét a megtisztított törpeharcsákkal, 3 fej nagyobb kockára vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal és a megtisztított, lereszelt burgonyával 1 liter vizben 1 órát lassú tűzön szétfőzünk. Még melegen az egész masszát átpaszírozzuk. Az átpaszírozott sűrű lét hígítjuk izlés szerint kb. 2,5 literre. Felforraljuk, és ha lobogva forr, 3-4 evőkanál pirospaprikát és 1 evőkanál sót beleteszünk. Vigyázat habzik. Kb. 5 perc forralás után beletesszük a belsőséget, az egészben hagyott 1 fej vöröshagymát, majd a félretett halszeleteket, és 30 percig lassú forralással készrefőzzük. Közben, ízlés szerint tehetünk bele erőspaprikát. A végén beállítjuk a sót, és forrón tálaljuk.