slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Hagymás tonhal vörösborral

Hozzávalók: 

1 kg tonhal szeletben
5-6 fej hagyma
exraszűz olivaolaj
4 evőkanál vörösborecet
6 evőkanál vörösbor
zöldpetrezselyem
liszt

bors

4 személyre

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felszeleteljük és egy nagyobb serpenyőben olivaolajon aranyszínűre pirítjuk, majd kiszedjük. További olajat teszünk a serpenyőbe, lisztben megforgatjuk a halszeleteket, 2-3 percig sütjük, megsózzuk, meghintjük frissen törött fekete borssal, meglocsoljuk négy evőkanál borecettel, hat evőkanál vörösborral, rátesszük a hagymát, és a serpenyőt lefedve 2 percet nagy lángon sütjük. Megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, megforgatjuk a halszeleteket, s a másik oldalt is 2-3 percig sütjük, majd tálra szedjük. A serpenyőben maradt szaftot beforraljuk és a halra öntve tálaljuk