slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Szárazbabfőzelék

Hozzávalók: 

25 dkg fehér- vagy tarkabab
2 dkg zsír
4 dkg liszt
½ fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés pirosparika
1 dl tejföl
1 babérlevél
ecet

cukor

Elkészítés:

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben feltesszük főni. A zsírból, lisztből szemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, babérlevelet, a fokhagymát, kevés pirosparikát. Ha a bab már megfőtt, berántjuk, fűszerezzük ecettel, csipetnyi cukorral és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt, főzünk bele, vagy füstölt húslével főzzük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.