slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Rakott padlizsán

Hozzávalók: 

4 db. padlizsán
8 dkg zsír
30 dkg borjúhús
hagyma
2 tojás
1 dl tejföl
1 kanál liszt

A darált borjúhúst a hagymás zsírban puhára pároljuk, többször megkeverjük. A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és ½ cm széles karikákra vágjuk, gyengéden megsózzuk. A padlizsán karikákat 6 dkg zsíron, gyorsan mindkét oldalát félig átsütjük. Egy tűzálló tálban a darált hússal rétegenként összerakjuk. Alul és felül padlizsán legyen. A tojást liszttel és tejföllel jól elkeverjük, és a tetejére öntjük. Közben a fakanál nyelével réseket fúrunk, hogy a tojás átjárja az összerakott anyagot. 20 percre forró sütőbe tesszük.