slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Fogoly sütve

Hozzávalók: 

4 fiatal fogoly
4 szem fenyőmag
20 dkg füstölt szalonna
8 dkg zsír
bors
majoránna

Elkészítés:

A megtisztított fogoly belsejét megsózzuk, és a törött bors, majoránna megtört fenyőmag keverékével bedörzsöljük. Két combját az oldalához szorítjuk, hogy a melle kidomborodjék, és kihegyezett vékony hurkapálcikával a két comb közepét a mell alsó részén át keresztülszúrjuk, ezáltal a combokat a törzshöz rögzítjük. Kívül is megsózzuk. A fogoly mellét vékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk, majd zsineggel jól körülkötözzük, hogy sütés közben ne csússzon le róla. Serpenyőbe tesszük, a zsírt felhevítjük, a madarakra öntjük és nem túlságosan forró sütőben sütjük. Sütés alatt megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon, és kétszer háromszor saját zsírjával meglocsoljuk. Kb. 15-20 perc alatt puhára sül. A megsült madárról eltávolítjuk a zsineget, és a foglyot hosszában kétfelé vágjuk. Rizi-bizivel és almapürével tálalhatjuk.