slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Hozzávalók tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 tojás...

Elkészítés:

Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, és egy marék dióval, vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az...

8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg...

Elkészítés:

A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma (őzgerinc) aljába, öntjük fél cm vastagon. A juhtúrót...

½ kg bárányhús
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma...

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. Egy nehéz aljzatú lábasban vagy tűzhelyen használható tagine-ban az olajat felmelegítjük, és...

10-12 szelet birkaborda
10 dkg füstölt szalonna
1 dkg só
½ kávéskanál törött...

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, törött borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, 15 percig letakarva állni hagyjuk....

1 kg birkacomb
1,5 dkg só
1/2 teáskanál törött majoránna
1 evőkanál mustár...

Elkészítés:

A birkacombot előző este bedörzsöljük zúzott fokhagymával, törött borssal, majaránnával, mustárral és a reszelt vöröshagymával. Megolajozzuk, alufóliába...

60 dkg marhalábszár
40 dkg burgonya
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 paradicsom...

Elkészítés:

A húst folyó víz alatt jól megmossuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat,...

2 kg tisztított birkahús
30 dkg vöröshagyma
2 dkg só
5 dkg őrölt pirospaprika...

Elkészítés:

A húst, ha lehet, csontosan vegyük, a színhúst 2x2 cm-es kockákra aprítsuk. A bográcsot kikenjük zsírral. Alulra kerül a csöves csont (comb, lábszár), majd...

25 dkg marhahús
25 dkg burgonya
20 dkg cékla
20 dkg friss fejes káposzta...

Elkészítés:

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a...

50 dkg borjúcomb
1 vörös hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
őrölt bors...

Elkészítés:

A borjúhúst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd félretesszük. Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott...

2 db borjúnyelv
2 evőkanál borecet
1 kiskanál fekete bors
1 kiskanál koriander...

Elkészítés:

A borjúnyelveket leforrázzuk, vastag bőrét lehúzzuk. Két liter vízbe beletesszük a fűszereket, a borecetet, a cukrot, sót, a fölszeletelt vöröshagymát,...

25 dkg burgonya
30 dkg liszt
diónagyságú vaj
4 tojás

2 dkg...

Elkészítés

A 25 dkg főtt, áttört burgonyát, 30 dkg lisztet, diónagyságú vajat 3 tojás sárgáját, pici sót kevés tejben felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt vagy tejet...

1 kg burgonya
4 dkg zsír
5 dkg liszt
1 dl tejföl
1 babérlevél
ecet...

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és ½ cm karikákra vágjuk. Annyi forró vizbe tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,...

60 dkg burgonya
3 dl tej
2 dkg vaj vagy zsír

4 személyre

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, burgonyatörőn átnyomjuk. Még melegen a forró zsírhoz öntjük és egy 3 literes fazékban, megsószva, 2-3 részben hozzáöntjük a...

½ kg burgonya
1 fej hagyma
zöldpetrezselyem
zellerlevél
1 dl tejföl...

Elkészítés:

A meghámozott bugonyát kockára vágjuk. Zsírból és lisztből világos színű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kevés paprikát, sót....

A karikára vágott főtt burgonyát megsózzuk és 2,5 dl higított majonézmártással soronként...

½ kg burgonya
8 dkg zsír
1 fej hagyma
50 dkg liszt
1 tojás
só...

Elkészítés:

Jó kemény, kockára vágott tésztát készítünk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A zsíron a kockára vágott hagymát üvegesre...

4 szelet borjúkaraj vagy felsál
6 dkg zsír
2 evőkanál liszt
1 dl tejföl
...

Elkészítés:

A brojúszeleteket hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, kiverjük és lisztbe mártva, forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük. A lábas egyik oldalára húzzuk...

2 db. 60-70 dkg csirke
4 dl tejföl
1 citrom
8 dkg vaj

bors

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk. A citromot megmossuk, megszárítjuk, felkarikázzuk, a magvait eltávolítjuk. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, 1 dl tejfölt öntünk az...

1 kg sertéshús
30 dkg marhahús
csipet köménymag
pirosparika

...

Elkészítés:

A sertés és a marhahúst megtisztíjuk, kétszer megdaráljuk, ráhintjük a fűszereket, és jól összegyúrjuk. Hideg helyen állni hagyjuk 3-4 óráig. Hűvelykujjnyi...

1 nagy csirke (1,5 kg körüli) darabolva
6 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt sárgabarack...

Elkészítés:

A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy vaslábasban kevés olajat hevítünk és a fűszereket, úgymint római kömény, kurkuma, fahéj, gyömbér kevergetve...