slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Töltött paprika

Hozzávalók: 

8-10 szép húsos paprika
30 dkg darált sertéshús
8 dkg rizs
1 liter paradicsomlé
pirospaprika
őrölt bors
cukor
zsír
4 dkg liszt

Elkészítés:

A paprikát a magházától, ereitől megtisztítjuk. A darálthúst a rizzsel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lazán a paprikákba töltjük, közepére a fakanál nyelét beszúrjuk, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre. Lábasba rakva, fele arányban forró sós vizet és paradicsomlét öntünk rá, épp hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Zsírból és a lisztből, pirospaprikával zsemle-színű rántást készítünk, felengedjük a maradék paradicsomlével, és a paprikákra öntjük, amivel még 10 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. Tálaláskor tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk.