slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Töltött káposzta

Hozzávalók: 

1 kg savanyú káposzta
8-10 db savanyúkáposzta-levél
40 dkg darált sertéshús
25 dkg füstölt sertés oldalas
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1/2 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
5 dkg zsír
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, amit 1 dkg forró zsíron megfuttatunk. Hozzáadjuk a ½ fej apróra vágott és 1 dkg zsíron üvegesre párolt hagymát, sót, borsot és jól elekverjük. A káposzta leveleket a vastag erektől megtisztítjuk és hússal megtöltjük, úgy hogy a káposztalevél közepébe egy kanál húst teszünk, begönygyöljük. Egy lábast 3 dkg zsírral kikenjük, aljára káposztát teszünk, rárakjuk sorjában a tölteléket, oldalast és a tetejét apró káposztával befedjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és lefedve csendesen főzzük kb 2 órát, amíg megpuhul. A lisztet tejföllel elkeverjük, és a káposztára öntjük, ha szükséges, vizzel higítjuk és összeforraljuk.