slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Székelykáposzta

Hozzávalók: 

70 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
3 evőkanál olaj
1/2 evőkanál pirospaprika

bors
80 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon megpirítjuk, borsal megszórjuk. Pirospaprikával meghintjük, pörköltet készítünk. Amikor a hús félig puhára főtt, megsózzuk, rátesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát, hozzáadjuk a káposztát, ha nagyon savanyú, előtte kimossuk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, amennyi ellepi. Csendesen puhára főzzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.