slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Rakott krumpli

Hozzávalók: 

1,5 kg krumpli
6 tojás
2 fej hagyma
½ szál füstölt kolbász
2 dl tejföl

bors
bazsalikom
5 dkg zsír

Elkészítés:

A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk a héjától, felkarikázzuk. A hagymát szintén felkarikázzuk. A kolbászt 1 percre melegvízbe tesszük, héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Tűzálló tálat bezsírozunk, a krumplit, tojást, kolbászt, néhány szelet hagymát felváltava rétegenként belerakjuk, sózzuk, borsozzuk, tejföllel öntőzzük. Rászorunk kevés bazsalikomot, tejföllel befedjük. Letakarjuk a tálat és 30 percre betesszük a sütőbe. Kb. 20 perc után eltávolítjuk a tál fedelét, hogy a teteje szépen megsüljön. Savanyúsággal tálaljuk.