slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Paprikás krumpli

Hozzávalók: 

1,5 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
3 pár virsli vagy 30 dkg lecsókolbász
10 dkg füstölt kolbász
1 db paradicsom
1 db tölteni való paprika
1-2 evőkanál pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával. Jól elkeverjük, hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit, a kettévágott paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt 15 percig főzzük, amikor a krumli már majdnem megfőtt, beletesszük a karikára vágott virslit vagy lecsókolbászt. A füstölt kolbászt forró vízben megmossuk, a héját lehúzzuk, karikára vágva a megpuhult krumplihoz adjuk (nem keverjük bele), a tűzről lehúzzuk, 4-5 percig lefedve állni hagyjuk.