slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Lecsó tojással

Hozzávalók: 

30 dkg paradicsom
80 dkg zöldpaprika
2 nagy fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
3 tojás

4 személyre

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és hozzáadjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük, és hozzáadjuk, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a lecsó a levét elfőtte, a tojásokat elhabarjuk, ráöntjük, megkeverjük, amig megszilárdul. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss kenyérrel kínálhatjuk.